Жарнама жабуу

V roce 2000 přišel do Applu, aby v následujícím desetiletí vybudoval obrovsky úspěšnou retailovou síť Apple Storů. Kamenných obchodů s logem nakousnutého jablíčka je k dnešnímu dni po světě více než 300 a pod každým z nich je podepsán Ron Johnson. Právě pod jeho vedením totiž obchody vznikaly. Johnson se však nyní s Applem loučí, odchází k J.C. Penney…

Ron Johnson měl v Cupertinu funkci viceprezidenta pro maloobchodní prodej, měl na starosti celou retailovou strategii, byl zodpovědný za vše, co se Apple Storů týkalo, a zpovídal se přímo Stevu Jobsovi.

Pod Johnsonovým vedením vzniklo po celém světě více než 300 kamenných obchodů, při jejichž plánování Johnson uplatnil letité zkušenosti z obchodování a prodeje. Předtím, než přišel do Applu, totiž pracoval ve vedení obchodní sítě Target, kde byl rovněž výraznou postavou a zasloužil se o několik významných událostí. Johnson vlastní také titul M.B.A. z univerzity v Harvardu a bakalářský titul z ekonomie ze Stanfordu.

V Applu mu toho asi příliš nechybělo, a proto přichází jeho odchod jako blesk z čistého nebe. Ron Johnson si jako své další působiště vybírá středně velkou síť obchodních domů J. C. Penney a že své nové práci opravdu věří dokumentuje to, že do ní okamžitě investuje z vlastní kapsy 50 milionů dolarů.

Jako nový CEO společnosti by měl být Johnson představen 1. listopadu. Právě výkonným ředitelem si vždy přál být. „Vždy jsem snil o tom, že jednou povedu některou významnou retailovou společnost jako CEO, a jsem nadšený, že jsem dostal tuhle možnost v J. C. Penney. V budoucnost J. C. Penney bezmezně věřím a těším se na spolupráci s Mikem Ullmanem, výkonnou radou a dalšími 150 tisíci pracovníky,“ uvedl nadšený Johnson.

Маалымат булагы: cultofmac.com, 9to5mac.com
.